Global ‘Million Mask March’

November 5, 2013

Numeroșii simpatizanți și susținători ai Mișcării Anonymous din întreaga lume vor protesta pe 5 noiembrie 2013 împotriva corupției guvernamentale și a lăcomiei corporațiilor. Acțiunea desfășurată la nivel mondial coincide cu ”Guy Fawkes Day”, care este celebrată de către Marea Britanie, cu focuri de artificii pentru a reaminti de încercarea eșuată de a arunca în aer Parlamentul britanic în anul 1605. Doar că imaginea lui Guy Fawkes are un nou sens pentru Anonymous și susținătorii lor de azi. Masca acestuia (din cunoscutul film V de la Vendetta) a fost adoptată de către activiștii hackeri ai Anonymous ca un simbol al luptei anarhice împotriva tiraniei sistemului global.

Printre țările în care grupurile de susținători ai Anonymous au anunțat ample marșuri de protest se numără Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Grecia, Spania, Turcia, Irlanda, Polonia, Mexic, Brazilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new