Glonțul de aur

June 27, 2017

Zilele astea ne-a fost dat să asistam la un număr rar de prestigiditație și tragere la țintă, un număr cum rar poți să vezi într-o viață de om.

Cu o simplă înlocuire de prim ministru, făcută pe repede înainte, dar respectând toți pașii ceruți de Constituție, arnăuții ne-au arătat dintr-un singur foc următoarele:

– că-și pot roti camarazii când și cum vor ei prin Guvernul României. Iar dacă Grindeanu încă mai păstra pe el un prosopel, Tudose se prezintă ”full monty” în fața mulțimii extaziate.

– că președintele pesedeului împreună cu cei ai peneleului, usereului, alde și pemepe ascultă și execută întocmai și la timp tot ce li se ordona. Toți fără excepție. Toți fără jenă ! Dragnea a avut de executat docil chiar și un număr separat, special creat pentru un artist de talia lui, recitând convingător gogomănii despre propriul guvern.

– că pot pune pe președintele țării să bolborosească cu toată seriozitatea o mantră hazlie cu calitățile pe care ar trebui să le aibă viitorul prim ministru și apoi, grabnic și fără nicio ezitare sau rușine pentru încălcarea principiilor de moralitate enunțate anterior, să-l accepte pe nea Tudose ca premier.

– că pot să-l scoată definitiv în decor pe Monta și încă cu daună totală, astfel încât, în cazul în care lui Dragnea i se vor citi la tribunal chestii neplăcute, celălalt să nu poată pofti la scaunul de președinte de partid rămas liber.

– că pot distrage atenția, cum, când și cât vor ei, de la belele deneaului, cu tot cu comisii și înregistrări, precum și de la sentințele incomode ale cecereului.

– că pot face orice magie le trece prin cap, transformându-i pe contestatarii #rezist ai guvernului Grindeanu și ai OUG 13 de acu’ 3 – 4 luni, în apărători ai acestuia, cu OUG 13 cu tot.

Și toate acestea cu un singur glonț! Dacă nici acesta nu-i glonț de aur….

Emanuel Bogdan Bobic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new