Guvernul Republicii Moldova a fost demis

March 5, 2013

Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Vladimir Filat, a fost demis astăzi, cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total – 54 de legislatori. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin, informează Unimedia.info. Fracțiunea comuniștilor din Parlamentul Republicii Moldova a depus proiectul Moțiunii de Cenzură pentru guvernul condus de Vlad Filat la data de 28 februarie 2013.

Vlad Filat a menționat în discursul său că acest guvern a realizat aproximativ 56% din obiectivele propuse în Programul de activitateal Guvernului Republicii Moldova ”Integrarea Europeană: LIBERTATE, DEMOCRAŢIE, BUNĂSTARE 2011-2014”: ”Eu consider că noi ne-am făcut datoria, reieșind din condițiile date de realitate și nu de vise.”
Vlad Filat consideră că demiterea Guvernului este un act de iresponsabilitate maximă, iar motivul este că a spus lucrurilor pe nume.
În termen de 3 zile premierul Filat este obligat să prezinte către președintele țării, Nicolae Timofti, demisia sa și a întregului Cabinet de miniștri.

Guvernul Filat 2 a fost investit în funcție pe data de 14 ianuarie 2011, prin votul celor 59 de deputaţi din Alianţa pentru Integrare Europeană și a fost format din 21 de membri. Învestirea Guvernului Filat 2 a avut loc în urma semnării Acordului de Constituire a AIE. Conducerea Guvernului a fost asigurată de premierul Vlad Filat şi de patru viceprim-miniştri, dintre care doi fără portofoliu. Este vorba despre vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi de viceprim-ministrul pentru problemele sociale, Mihai Moldovanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new