Hans G. Klemm – nominalizat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

March 25, 2015

Președintele Barack Obama l-a desemnat marți pe Hans G. Klemm candidat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Potrivit Departamentului de Stat, acesta vorbește fluent germana și japoneza. Nominalizarea Casei Albe urmează să fie supusă aprobării Congresului american.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu a salutat (printr-o postare pe Twitter) nominalizarea diplomatului ca noul ambasador al Statelor Unite în România. “Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru întărirea în continuare a Parteneriatului Strategic România-SUA”, a mai scris Aurescu.

Hans G. Klemm, angajat în Foreign Service din cadrul Departamentului American de Stat, este senior advisor în cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamentului de Stat, poziție pe care o deține din ianuarie 2015.

Înainte de aceasta, Hans Klemm a fost principal deputy assistant secretary în cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului în perioada 2012 – 2015. A ocupat postul de senior coordonator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific în cadrul Biroului Afaceri Asia de Est și Pacific, în 2012, și senior coordonator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, în perioada 2010 – 2012. De asemenea, Klemm a fost ambasador în Timorul de Est în perioada 2007 – 2010.

Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA din Tokyo, Japonia, în perioada 2006 – 2007, si director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 – 2006. În CV viitorului ambasador al US la București mai figurează și funcția de director adjunct in Biroul pentru Uniunea Europeana si Afaceri Regionale in perioada 2000 – 2001. A ocupat diverse pozitii in cadrul Departamentului de Stat in tari precum Germania, Japonia, Coreea de Sud, Trinidad Tobago.  Diplomatul american a absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new