Hugo Chavez – încă 6 ani la conducerea Venezuelei

October 8, 2012

Un impresionant șir de focuri de artificii au izbucnit deasupra capitalei Caracas iar câteva zeci de mii de “Chavistas” s-au adunat în fața palatului prezidențial să celebreze victoria, după ce sondajele la urne dar și primele estimări oficiale au arătat că Hugo Chavez a câștigat 54.42 la sută din voturi, comparativ cu 44.97 la sută pentru Henrique Capriles, aflat pe locul secund.

Liderul venezuelean Hugo Chavez pare să fi câștigat nu doar bătălia cu cancerul, ci și pe cea cu opoziția unită din Venezuela, câștigând în urma alegerilor prezidențiale de duminică, 7 octombrie 2012, un nou mandat de 6 ani. 

Principalul său contracandidat, guvernatorul statului Miranda, Henrique Capriles și-a recunoscut înfrângerea, menționând că acceptă și respectă decizia populației care s-a prezentat la urne. În stilul bombastic ultra-cunoscut, Hugo Chavez le-a mulțumit (inclusiv pe contul său de Twitter) susținătorilor săi și lui Dumnezeu pentru victoria obținută: “Mulțumesc, dragii mei ! Mulțumesc, Doamne ! Mulțumesc vouă, tuturor ! Trăiască Venezuela !”

Chavez se află la conducerea țării de 14 ani, actualele alegeri fiind o mare încercare pentru popularitatea sa în vizibilă scădere față de alegerile anterioare din 2006, când a câștigat cu 62% din sufragii.

Primii care l-au felicitat pe liderul de la Caracas au fost președintele Ecuadorului, Rafael Correa și cel al Argentinei, Cristina Kirchner

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new