Inundaţii devastatoare în sudul Rusiei

July 8, 2012

În Rusia, în zona de sud pe coasta Mării Negre au murit peste 140 de persoane ca urmare a unor inundaţii produse de ploi torenţiale. Potrivit autorităţilor locale, în regiunea Krasnodar, peste 12.000 de locuitori şi aproximativ 4.000 de locuinţe au fost afectate de dezastru. Preşedintele Vladimir Putin a cerut să se verifice sistemul de avertisment, care se pare că nu a funcţionat în acest caz. În regiunea Krasnodar, în decurs de câteva ore au căzut ploi cu debitul a două luni.

Putin s-a deplasat în regiunea Krasnodar, afectată de inundaţii, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, unde numărul victimelor nu a încetat să crească şi unde nemulţumirea este tot mai puternică, potrivit unor martori, dar şi pe site-uri de pe Internet, unde se multiplică acuzaţiile de neglijenţă la adresa autorităţilor. “Şeful statului a survolat cu elicopterul majoritatea raioanelor în care populaţia a suferit pagube însemnate”, a spus Peskov. Numeroase voci au cerut demisia guvernatorului regiunii, Alexander Tkacev, fără însă ca din partea Kremlinului să existe vreun semnal în acest sens.

De asemenea, Putin a avut o şedinţă cu grupul operativ al Ministerului pentru situaţii de urgenă şi cu autorităţile locale, a mai precizat Peskov. Potrivit presei ruse, cel mai afectat a fost Krîmskul, o zonă rurală, în care predomină casele fără etaj, iar nivelul apei s-a ridicat până la 7 metri. Apele au spălat locuinţele oamenilor sau le-au inundat în totalitate, precizează sursa citată.

În același timp în inima Siberiei, în regiunea Krasnoyarsk Krai, pompierii se luptă de zile întregi cu incendiile care au mistuit deja mii de hectare de pădure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new