Inutila hipstereală politică

August 23, 2016

Dacă ar fi să mă bazez doar pe ceea ce citesc pe Facebook și dacă ar fi să judec doar din aceasta perspectiva lucrurile, atunci aș zice că foarte multi din cei care doar au auzit despre comunism că ar fi ceva nașpa și obligatoriu de înjurat dacă vrei să pari cool, dar altfel ei încă nu s-au lămurit  ce caută ei în viața lor proprie si personală, isi doresc si se simt bine în dictatura.

Ei bine, tuturor acelora nu pot decât să le urez să aibă parte de o nouă si glorioasă epocă de aur, sub călăuzirea unui partid unic cu al lui iubit conducător. Pentru că este evident că ei nu pot înțelege ceea ce nu au simțit pe pielea lor. Spun asta si pentru că văd multe, foarte multe personaje care asociază comuniștii automat cu PSD-ul și nu scapă nicio ocazie de a înjura atât partidul cat și, dar mai ales, pe liderii acestuia indiferent despre cine ar fi vorba. Simplul fapt ca ești de la PSD te transforma într-un (de) distrus. Iar electoratul lui este evident bătrân, incult, retard, abrutizat, incapabil să priceapă ce se întâmplă cu lumea din jurul lui, inadaptat social, etc. Deci, “Jos Iliescu!”, “Năstase/Dragnea la brutărie!”, “Puie Monta!” “Geoana – Prostănacu’!”, etc.

Ei bine Iliescu e jos de mult, Năstase și-a executat pedeapsa și și-a încasat și cei 250 de mi de dolari sechestrați de DNA ca probă în dosarul “piticii de gradină si termopanul buclucaș” sau cam așa ceva, bani pe care el a susținut constant că nu prea avea cum să-i dea șpaga în 2004 când ei fuseseră tipăriți de trezoreria americană în 2006-2007, dar dacă justiția română a considerat altfel, asta e, omu’ a plătit ce a avut de plătit, și a cerut ridicarea sechestrului, moment în care s-a ales și cu cei 250 de mii de dolari. Ponta, de asemenea, nu mai e decât un simplu membru de partid, fost șef la partid, fost PM, fost…. In timp ce unii fac spume la gura înjurându-l pentru cine știe ce declarație scoasa mai mult sau mai puțin din context, el face bani frumoși din consultanță! Culmea, chiar și fără titlul de doctor! Așadar, ăștia sunt toți istorie. Și totuși se pare că unora asta nu le este suficient!

De partea cealaltă însă se încearcă din răsputeri a se crea scheme, formule care să asigure perpetuarea la putere a unui grup restrâns de oameni. Se inventează partide, mișcări civice, etc, care în esența spun unul și același lucru: că noul reprezentat de ei reprezinta soluția perfectă la orice, în timp ce vechiul (cu mici excepții pe ici pe colo) reprezinta sursa dezastrului. Ii vezi azi mari activiști în societatea civilă, deși la școala de ofițeri eram leat. Doar că vorba unui prieten, noi eram la secția de ofițeri, ei erau la secția de gentlemeni !

Deci moarte PSD-ului în primul rând! Dar și câtorva PNL-ști cu state vechi! Ei sunt cei ce se opun progresului, Noul nu are loc de Vechi! Asta pare a fi astăzi pe placul hipsterilor! Sigur, ei nu prea au aflat, sau dacă au aflat, au ales să uite repede, că “ăștia bunii” de-i divinizează ei, în anii ’90 erau militanti de stânga, membrii FSN sau FDSN, care-l înjurau vârtos pe Coposu și pe Rațiu ce reprezentau atunci, în acei ani, agenturile străine ce cumpărau suflete tinere, frumoase și inocente cu droguri și dolari în Piața Universității. Toți acești “luptători pentru democrație și libertăți” au migrat apoi din FDSN devenind democrați, tot de stânga ce-i drept, membrii ai internaționalei socialiste, dar asta numai până când i-a trâznit iluminarea și într-o dimineață așa, pe la mijlocul anilor 2000, s-au trezit micuții de ei că sunt populari de dreapta. Pe foarte mulți bani desigur! Că banii aia sunt prețul vânzării, inclusiv a lor, a hipsterilor aceștia și a celor ca ei care consideră că omul ales nu-i niciodată bun, în timp ce omul numit în funcție de cel ales este Dumnezeu pe pământ, nu mai contează!

Oricum hipsterul adevărat este de regula și corporatist și deci, dacă nu ești de acord cu globalizarea și înregimentarea în sistem ești un nenorocit care te opui progresului. Eu zic că trebuie să existe un echilibru și că mai devreme sau mai târziu fie karma, fie natura însăși, va găsi un mijloc de compensare. Și să vezi ce fain este când te pocnește real life-ul-n freză. Știi cum se vindecă de autismul asta auto-dezvoltat?!.. Instant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new