Iranul acuză Occidentul că provoacă terorismul în lumea musulmană

July 6, 2016

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a criticat miercuri statele occidentale pentru că provoacă terorismul în lumea musulmană, relatează Xinhua.

“Din păcate, (sărbătoarea) Eid al-Fitr a fost transformată în acest an în unele țări musulmane în ceremonii funerare de către teroriști care doresc să prezinte islamul fals ca fiind adevăratul islam” a declarat ayatollahul Khamenei la Teheran.

“Asemenea crime sunt rezultatele creșterii terorismului de către serviciile secrete ale Statelor Unite, Israelului și Marii Britanii” a mai spus Khamenei. Cu toate acestea, “creatorii terorismului vor suferi repercusiunile actelor lor teroriste” a avertizat el.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat miercuri un atentat sinucigaș, soldat cu 16 morți în urmă cu o zi în cartierul kurd din Hassake, un oraș din nord-estul Siriei, chiar înainte de celebrarea sărbătorii de Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul Ramadanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new