Iranul își reafirmă dorința de a coopera cu AIEA

August 17, 2014

Iranul și-a reafirmat duminică ‘dorința de a coopera’ cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) pentru transparența programului său nuclear controversat, în cursul unei vizite la Teheran al directorului agenției ONU, Yukiya Amano, relatează AFP.

Agenția, cu sediul la Viena, are sarcina de a verifica dacă Iranul își respectă promisiunea de înghețare a activităților nucleare sensibile în cadrul unui acord interimar cu grupul 5+1 (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) aplicat din ianuarie și care urmează să ducă la un acord definitiv care să garanteze caracterul exclusiv pașnic al programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale, informează Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, Amano a sosit duminică la Teheran pentru o vizită de o zi pentru ‘progrese în dialogul și cooperarea’ cu Iranul, potrivit AIEA. El a avut întrevederi cu ministrul de externe Mohammad Javad Zarif și cu președintele Hassan Rohani. În cursul zilei urmează să aibă o întrevedere cu directorul Organizației iraniene pentru energie atomică, Ali Akbar Salehi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new