Iranul își sporește arsenalul balistic

February 11, 2014

Ministrul iranian al apărării, generalul Hossein Dehgan, a anunțat că Iranul ‘a testat cu succes’ două noi rachete, în ajunul împlinirii a 35 de ani de la revoluția islamică, a informat luni agenția de presă oficială Irna, preluată de AFP.

”Racheta balistică de noua generație dotată cu cap de fragmentație și racheta Bina sol-sol și aer-sol cu ghidare laser au fost testate cu succes” a  declarat luni ministrul iranian al apărării Hossein Dehgan.

”Noua generație a acestei rachete balistice este capabilă să treacă de sistemele anti-rachetă și să lovească mai multe ținte cu o mare capacitate de distrugere” a indicat generalul Dehgan, fără a preciza raza de acțiune. De asemenea, ministrul de la Teheran a precizat că ”Racheta Bina cu ghidare laser poate fi trasă dintr-un avion sau de pe o rampă de lansare cu scopul de a lovi poduri, tancuri, echipamente militare și centre de comandament cu o foarte mare precizie”.

Președintele iranian Hassan Rohani a felicitat poporul iranian și pe liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, pentru ‘testarea cu succes’ a rachetei balistice de nouă generație. Iranul a dezvoltat în ultimii ani un program balistic foarte important, în special rachete cu o rază de acțiune de 2.000 de kilometri capabile să atingă Israelul și care îngrijorează nu numai statul evreu, ci și statele occidentale. Numeroase alte rachete au fost dezvoltate pentru a atinge navele de război americane din Golf sau bazele americane din regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new