Israel: Benjamin Netanyahu își prezintă noul cabinet în Knesset

May 13, 2015

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va supune joi noul său guvern aprobării Knessetului, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al parlamentului, potrivit AFP.

În cursul ședinței de joi, 14 mai 2015, a Knessetului, prevăzută pentru ora 19.00 (16.00 GMT), Benjamin Netanyahu va ține un discurs și va prezenta programul guvernului, care dispune de o majoritate minimă de 61 de voturi din totalul de 120. Ulterior, deputații vor trebui să voteze învestitura, iar miniștrii să depună jurământul, a adăugat purtătorul de cuvânt al noului guvern de la Tel-Aviv.

UPDATE: 14 mai 2015

Knessetul (parlament) a aprobat guvernul Netanyahu cu 61 de voturi ‘pentru’ și 59 ‘contra’, a anunțat președintele parlamentului israelian, Youli Edelstein.

În ședința care a precedat votul, Benjamin Netanyahu a prezentat structura și programul guvernului, angajându-se ”să salvgardeze securitatea, să lupte pentru pace, să dezvolte economia și să reducă discrepanțele sociale”.

Ședința parlamentară la finalul căreia a avut loc votul de învestitură a fost amânată cu două ore din cauza prelungirii negocierilor dintre Netanyahu și conducerea Likud pentru distribuirea celor 12 portofolii ministeriale rezervate acestui partid în acordurile de coaliție încheiate cu partidul naționalist Căminul evreiesc, două partide ultraortodoxe și partidul Kulanu (centru-dreapta).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new