Israelul a început ofensiva terestră în Fâșia Gaza

July 18, 2014

Israelul a lansat joi seară o operațiune terestră în Fâșia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu 240 de morți, a anunțat armata într-un comunicat, transmite AFP.

“După zece zile de atacuri aeriene, maritime și terestre ale Hamas și refuzurile repetate de calmare a situației, armata a lansat o operațiune terestră în Fâșia Gaza”, a indicat un comunicat al armatei, citat de Agerpres.

Guvernul israelian a ordonat armatei să lanseze această operațiune terestră cu scopul “de a lovi semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas” și “să readucă securitatea pentru cetățenii Israelului”, conform comunicatului. Această acțiune va include operațiuni de infanterie, de artilerie și ale serviciilor de informații, sprijinite de aviație și de marină.

În același timp, armata bombardează extrem de intens Fâșia Gaza prin aer, mare și prin tiruri de tunuri comasate la frontieră, potrivit AFP. Operațiunea armatei israeliene “are loc de la nordul la sudul Fâșiei Gaza, au fost desfășurate extrem de multe forțe”, a indicat comentatorul militar al televiziunii israeliene.

Ministrul egiptean de externe Sameh Shukri a criticat ferm joi Hamas, estimând că mișcarea islamistă palestiniană ar fi putut salva zeci de vieți dacă ar fi acceptat armistițiul propus în această săptămână de către Cairo și care a fost acceptat de Israel. Mișcarea islamistă palestiniană Hamas a avertizat, la rândul său, că statul evreu “va plăti un preț ridicat” pentru această nouă escaladare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new