Israelul a suspendat negocierile de pace cu Palestina

April 24, 2014

Conducerea palestiniană va examina ‘toate opțiunile’ pentru a răspunde la decizia Israelului de a suspenda negocierile de pace în urma acordului de reconciliere dintre Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP) și Hamas, a declarat joi negociatorul palestinian Saëb Erakat, relatează AFP.

‘Prioritatea acum pentru palestinieni o constituie reconcilierea și unitatea națională’, a adăugat Erakat.

Israelul a decis joi suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca urmare a acordului de reconciliere palestiniană. Mișcarea palestiniană Hamas, pe care Israelul o consideră organizație teroristă, a semnat miercuri la Gaza un nou acord de reconciliere cu OEP, condusă de Mahmoud Abbas, care prevede formarea unui guvern de ”uniune națională” și desfășurarea de alegeri la sfârșitul anului. “Guvernul israelian a decis în unanimitate că nu poate purta negocieri cu un Executiv palestinian din care face parte Hamas, o organizaţie teroristă care vrea distrugerea Israelului”, a comunicat Biroul premierului israelian. Premierul Benjamin Netanyahu consideră că atitudinea Autorităţii Palestiniene distruge speranţele de pace.

Secretarul de stat american, John Kerry, le-a cerut joi liderilor israelieni și palestinieni să ajungă la un compromis, la câteva ore după anunțul făcut de statul evreu cu privire la suspendarea actualelor negocieri de pace cu Autoritatea Palestiniană, informează AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new