Israelul anunță înființarea unei Autorități naționale pentru apărare cibernetică

September 21, 2014

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat duminică înființarea unei Autorități naționale pentru apărare cibernetică însărcinate cu protecția sistemelor informatice ale siturilor militare și civile, informează AFP, citată de Agerpres.

În deschiderea consiliului de miniștri, Netanyahu a explicat că această autoritate nu va fi responsabilă doar de “protecția instalațiilor importante și a organismelor legate de apărare, ci va trebui să asigure și apărarea civililor israelieni” împotriva unor atacuri cibernetice.

Benjamin Netanyahu a acuzat recent Iranul că a lansat astfel de atacuri împotriva Israelului în timpul războiului din iulie-august în Fâșia Gaza.

Conform acelorași surse, Ministrul apărării, Moshe Yaalon, a afirmat la rândul lui că Israelul a fost “ținta atacurilor electronice ale unui stat dușman, ale unor grupuri teroriste și ale piraților care vizau situri militare și economice”, precizând că aceste atacuri “nu au provocat pagube serioase”.

Sectorul apărării cibernetice din Israel, care a cunoscut o creștere foarte rapidă în ultimii ani, numără 200 de companii locale și 20 de centre de cercetare și de dezvoltare ale unor multinaționale.

În urmă cu un an, șeful statului major, gen. Benny Gantz a avertizat în privința unui “atac cibernetic vizând situri care furnizează servicii cotidiene civililor”, care ar putea duce la paralizia băncilor, amintește France Presse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new