ISRAELUL și-a activat cel mai performant SISTEM ANTIRACHETĂ și a lovit mai multe ținte din Orientul Mijlociu

March 17, 2017

Israelul a doborât mai multe rachete siriene folosindu-se, în premieră, de cel mai avansat dintre sistemele sale antirachetă, relatează presa israeliană citată de BBC.

Una dintre acesta a fost doborâtă în Iordan iar celelalte două pe teritoriul Israelului, mai scrie BBC. De asemenea, Israelul a recunoscut, oficial, că a lovit mai multe ținte de pe teritoriul Siriei.

Gestul Israelului de a lovi ține de pe teritoriul Siriei a iritat regimul de la Damasc care a lansat rachetele respective. Armata siriană loială lui al-Assad afirmă că ţinta atacului israelian ar fi fost un obiectiv militar în apropiere de Palmyra.

Din primele relatări de la fața locului, rezultă că nicio persoană nu a fost rănită.

O noutate a acestui incident e faptul că Israelul a admis că a lansat mai multe lovituri aeriene în Siria, în condițiile în care, până în prezent, a negat vehement cel puțin alte patru raiduri similare îndreptate împotriva depozitelor de muniție ale Hazbollah de pe teritoriul Siriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new