Israelul și-a rechemat ambasadorul de la Stockholm după recunoașterea de către Suedia a statului Palestina

October 30, 2014

Israelul și-a rechemat joi ambasadorul de la Stockholm pentru consultări după recunoașterea oficială de către Suedia a statului Palestina, informează AFP.

Israels Foreign Minister Avigdor Lieberman

‘Această decizie reflectă cu adevărat iritarea și supărarea noastră față de o decizie inutilă care nu contribuie la posibilitatea reluării negocierilor’ (israeliano-palestiniene), a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, Emmanuel Nahshon, notează Agerpres.

Ambasadorul Isaac Bachman, în funcție din 2012, a fost rechemat pentru o perioadă nedeterminată, a mai spus oficialul israelian.

Șefa diplomației suedeze Margot Wallstrom a anunțat joi că guvernul său recunoaște prin decret statul Palestina.

Israelul a calificat decizia ca fiind una ‘nefericită’ și de natură să ‘întărească elementele extremiste și politica de respingere a palestinienilor’.

‘Guvernul suedez trebuie să înțeleagă faptul că relațiile din Orientul Mijlociu sunt mai complicate decât montarea de mobilă Ikea și că trebuie acționat în acest domeniu cu responsabilitate și sensibilitate’, a afirmat șeful diplomației israeliene Avigdor Lieberman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new