Italia – Noul premier promite o demisie dacă programul de reforme va eşua

April 29, 2013

Dead-line: 18 luni. Atât speră noul premier italian, Enrico Letta, că va fi timpul necesar pentru a se vedea primele rezultate ale programului de reforme pe care intenţionează să le implementeze.

“Singura soluţie posibilă este succesul. În 18 luni, voi verifica dacă reformele sunt pe calea cea bună. Dacă nu va fi aşa, îmi voi asuma răspunderea”, a spus Letta în Camera Deputaţilor din Parlamentul italian, citat de AFP.

“Italia riscă să moară din cauza austerităţii. Politicile de relansare economică nu trebuie să se lase aşteptate”, a mai adăugat Letta.

“La nivelul instituţiilor europene, vom identifica strategii de creştere economică dar fără a compromite însănătoşirea finanţelor publice”, a explicat premierul italian, pledând pentru “reducerea presiunii fiscale”.

Pentru a demonstra că Guvernul său este “european şi eurofil”, Letta a anunţat că primele vizite le va efectua la Bruxelles, Berlin şi Paris. Dar nu a omis să precizeze că “Europa este în criză de legitimitate şi, în momentul în care cetăţenii au nevoie din ce în ce mai mare de ea, trebuie să devină un motor de creştere economică economică durabilă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new