John Kerry va efectua o vizită în Ucraina săptămâna viitoare

January 30, 2015

Potrivit Departamentului de Stat american, John Kerry va sosi la Kiev pe 5 februarie.

Secretarul de Stat american va avea întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu ministrul de Externe, Pavlo Klimkin.

“Întâlnirile vor avea rolul de a analiza modul în care putem colabora pentru detensionarea situaţiei de pe teren”, a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

“Vizita secretarului de Stat va evidenţia susţinerea acordată de Statele Unite Ucrainei şi poporului ucrainean”, a adăugat oficialul american.

Zilele trecute, preşedintele SUA, Barack Obama, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au fost de acord asupra faptului că Rusia trebuie să asume responsabilitatea pentru susţinerea materială oferită separatiştilor din estul Ucrainei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi. Rebelii proruşi au proclamat republici populare în regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei şi aflate, în mare parte, în afara controlului Administraţiei de la Kiev.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new