Laşitatea unui guvern puternic

April 21, 2017

Mutarea acribiei impozitării de pe marile corporații pe gospodării într-o țară lipsită de cultură economică şi unde puțini îşi vor permite să plătească un consultant fiscal, arată doar că guvernul PSD – ALDE este incapabil să se opună ambasadelor, deşi au o majoritate confortabilă în Parlament.

Nu prin impozitarea meditațiilor şi prin deducerea TVA-ului la vopseaua folosită în renovarea apartamentelor se vor aduce bani la bugetul țării, ci prin stoparea hemoragiei financiare a corporațiilor care îşi externalizează profiturile enorme.

Nu mai vorbesc de faptul că Agricultura, care ar putea schimba în scurt timp fața României prin reforme care să dea valoare micii ferme şi ar aduce înapoi acasă țăranii care au inițiativă şi putere de muncă (ce sunt obligați acum să presteze munci în Vest), este complet abandonată.

Iar asta se observă imediat prin calitatea lamentabilă a ministrului de resort şi prin incapacitatea de a da legi care să oprească vânzarea pământului către străini, care să sprijine cooperativele şi procesarea alimentelor în făbricuțele care ar trebui să impânzească țara.
Din țară importatoare de alimente, am deveni doar în câțiva ani țară exportatoare, aşa cum ar fi normal la înzestrarea naturală dată de Pronie.

Astfel, prin lipsa de curaj şi de viziune a guvernanților, România rămâne în aceiaşi parametri ca şi până acum: o colonie mediocră.

Iulian Capsali

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new