Liderul opoziției tadjice, Umarali Kuvatov a fost asasinat la Istanbul

March 6, 2015

Incidentul Nemtsov pare să fi dat idei și altora. Liderul opozitiei tadjice, UMARALI KUVATOV, a fost împușcat mortal, joi seara, de un necunoscut pe o strada din Istanbul, relatează Reuters.

Umarali Kuvatov, în vârstă de 47 de ani, care trăia în exil în Turcia si conducea miscarea de opozitie ”Grupul 24”, a fost ucis cu un singur glont tras în cap, joi seara, în jurul orei 20.30 GMT, în cartierul FATIH din ISTANBUL, a indicat agentia turca de presa Dogan.

Asasinul a reusit sa fuga de la fata locului iar deocamdată nu există indicii asupra identității sale. Potrivit sursei citate, politia din Turcia investigheaza cazul asasinarii opozantului tadjik Umarali Kuvatov, care luase cina intr-o casa din zona inainte de a fi ucis in plina strada. Opozantul Kuvatov era deja mort când a sosit echipajul medical la fata locului. Politia refuzat sa faca comentarii.

Umarali Kuvatov era un critic deschis al liderului forte al Tadjikistanului, Emomali Rahmonov. Miscarea ”GRUPUL 24” a fost declarata organizatie extremista si a fost interzisa in octombrie 2014 de catre Curtea Suprema din Tadjikistan. Justitia tadjika l-a dat in urmarire pe Kuvatov pentru o serie de infractiuni, inclusiv extremism. Turcia a refuzat sa-l extradeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new