Lyudmila Pavlichenko a justiţiei române și cei 322

April 8, 2016

Mai alaltăieri noapte, aflând eu că doi agarici tăiaţi împrejur au fost săltaţi de procurorii DIICOT pentru că veniseră în România cale de 1600 de km ca să spargă conturile de mail ale familiei Lascu/Kovesi şi să le dea telefoane ”ero(t)ice” în creierii nopţii, nu ştiam dacă să plâng de bucurie sau să râd de prostie.

În primul rând pentru că nu pot pricepe în ruptul capului de ce să vii până aici ca să hackerăști intimitatea electronică a unei doamne, în speranţa c-ai să descoperi o pereche de chiloţei din cauciuc de la ultima refulare sado-maso, când puteai să faci asta de acasă, din vârful patului, în mijlocul Tel-Avivului, trăgând din narghilea şi ronţăind smochine. Mă rog, am renunţat eu să înţeleg perversiunile astea şi fiindu-mi ruşine cu mine cât sunt de cârcotaş, am început să mă gândesc la doamna Kovesi cu compasiune, cum era firesc, sărăcuţa, că era victimă, dară. Zic: “Cât munceşte mititica, această Lyudmila Pavlichenko a justiţiei române, cum îi ia în vizor, când în stânga, când în dreapta şi le zboară căpăţânile dintr-un foc, la paritate, să nu se spună că are blat cu ursu’. Sunt deja vreo 200 și ceva aleși, care și ei sărmanii se declară hărțuiți pe nedrept. Multă tragedie în țara asta. Și cu puțină răbdare, acuş, acuş îl împuşcă şi pe-al 322-lea. Cum? Lyudmila Pavlichenko n-a descăpăţânat decât 309? Noooo, doamna noastră e mai tare, “322 scrii, 322 zâşim”. Adică, atârnă bine balanţa justiţiei, să nu se-ncline nici într-o parte, nici în cealaltă. Bravos!”.

   Mă mai perpelesc eu de drag, ce mă mai perpelesc, n-am somn! Ia să m-apuc eu să-i număr ouăle, pardon, dosarele doamnei! Dau pe goagal şi le-nşir la întâmplare, care cum venea la mână, “unu’ la bulău şi-ălălaltu’ la spitaaal…”. Şi ete ce-am găsit:

 –          Dragnea, Liviu, 20.000 de euro prejudiciu pentru că a angajat două pupeze la DGASPC Teleorman şi le-a plătit de pomană vreo doi ani. “Femei, femei, e plină lumea de nebune…”

–          Adriean Videanu, a luat şi el nişte gaze de la stat şi le-a dat la un “sărac” bogat pe ninic, “că statul are destui bani, nu ca mine care…”. Prejudiciul 62 de milioane de euro.

–          Victor Ponta. A fuşărit nişte contracte de asistentă, când era mic şi prost şi a primit nişte bani de la un prieten. Prejudiciu 60000 euro.

–          Dorin Cocoş în dosarul Bica, dă o găurică în păpuşa gonflabilă de la ANRP prin care se scurg 61milioane euro, contra unui ciubuc modic de 10 milioane. Tot de ieuro, ce crezi!

–          Gabriel Oprea, se îmbată într-o seară şi în timp ce lăutarii îi şopteau la ureche, dă ordin să-i cumpre ministerul o maşină nouă şi un jacuzzi în birou. Ce pana lui, e un domn, cum să meargi cu gioarsa aia veche şi să n-ai un’ să te relaxezi la ceas de seară? Prejudiciu 95000 de euro.

–          Elena Udrea adună şi ea 15 milioane de euro, în mai multe dosare. Băă, nu vă e ruşine, doar atât valorează doamna? Ăia erau de coşniţă, “uite-aice vizonelu”, papagalilor!

–          Liviu Dragnea (aa-l dracului recidivist) plin de spume pe Băselu, dă nişte telefoane şi se trezeşte că-l bagă ăştia jos în dosarul „Referendumul”, prejudiciind statul cu nişte capital electoral. ZERO. Ha? Cum? Ce?

–          Băsescu Traian scos din santină de DNA în dosarul „Flota” prejudiciu “dăcât” 100 de milioane de euro… de la naşu mare, dăruieşte masa fără număr, să trăiască!

–          Olguta Vasilescu trage câteva şfori prin oraş, convige persuasiv neşte cetăţeni cu dare de mâna să dea şi ei un mic şi ceva lăutari la alţi cetăţeni milogi, pac, la “Resbelu”, la cremenal cu ea, huo! Prejudiciu ZERO, capital electoral. E pe dracu? Hai, că v-aţi învăţat!

–          Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan cumpără câteva licenţe de XP în plus, nu multe, fro 15000, că e bune la casa omului. Amabili, domnii de la Microsoft, plătesc spăguţa clasică deja, de 10% şi închid mentenanţa la sistemul ăla de operare imediat după derularea contractului, deci, mucles, vă trebuie Window 7, fraierilor, dacă vreţi şi actualizări. Prejudiciu 60 milioane de euro

–          Ghiţă, zis Sebastian, nu-i ajung 60 de milioane de euro cât are cash la vedere în băncile româneşti şi mai dă un tun micuţ, de-i fac ăştia de la DNA Ploieşti dosar de dare de “mâţă”, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, pentru un mizilic de 300.000 euro. Păi se poate, nea Ghiţă?

–          Andrei Chiliman. Băi, nene, nu-ş’ cum a învârtit ăsta hârtiile, el şi încă un papagal din primărie, da’ le-a învârtit prost, că dintr-un contract de împrumut între ei şi neveste, sau ceva de genul, le-a ieşit o gaură de 670 de milioane de euro. Nu înţeleg de unde le-a rezultat purcoiul ăsta de bani, dar o iau de bună, ca şi în dosarul Voiculescu. Rezon!

–          Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, tocmai când se pregătea să se lingă pe degete, l-au prins ăştia cu mâna în borcanu cu fonduri europene şi l-au faultat. Acu’ fluieră a pagubă: „Bă, io nu mai beau cu voi, c-o s-ajung şi io gherţoi.”. Prejudiciu 1.730.000 euro.

–           Păpuşa ANRP s-a fleşcăit de tot în dosarele ANRP 1, 2,3 şi 4, dar şi în alte cazuri. Păi numai ţeapă, ţeapă, ţeapă, cât să ţină şi peticele alea, trebuie dusă la reeşapat, că lipsesc 700 de milioane de euro din ea. „Cinzeci şi-atâtea de milionase, rechin ai fost, rechinii te-au mâncat!” Deh, epoca de glorie a guvernelor Boc-Băsescu.

        Să mai aduc aminte şi de doamna Ritzi care zace-n pârnaie bolnavă de leucemie pentru o delapidare de 600.000 de euro, în timp ce beneficiarul, adică politicianul de „succesuri” EBA, care şi-a făcut campanie electorală de toţi banii, zburdă liberă la Monaco? Hai să zic şi de ea şi să o pun în balanţă cu Dan Voiculescu, Varanu, deh, mare barosan condamnat de pupăza din tei dedulcită la grăunţe din silozu’ statului. I-a dat aia… şi crescendo şi descrescendo şi răspopă, de l-a scos dator cu 60 milioane de euro pe un teren cu valoare de piaţă între 11-15 milioane. Să fie primit, are baltă peşte.

      Buun. Trag o ţigară şi m-apuc să număr pe deşte, una mie, una ţie, ce să vezi, la punctaveraj egalitate perfectă!

     Mă, zic, ceva nu e în regulă, e şi dânsa om, are şi dânsa slăbiciuni, a fost şi dânsa unsă, reunsă, supra-unsă, ia să fac eu şi golaverajul. De data asta e mai complicat, pun mâna pe calculator, socotesc de trei ori, rezultat final după analizarea contestaţiilor: 1668,6 milioane de euro la 62,2 milioane de euro!

     Imparţialitate, domnule, oarbă, domnule, zeiţa asta a justiţiei însufleţită în trupușorul doamnei Kovesi, surdă, mută şi damblagie de o mână, aia în care ţine balanţa nemişcată! Adică ardem câte un grangure cu sute de milioane furate, îl ascundem un an jumate’, doi şi obligatoriu luăm şi de liga mică câte un şoarece, prost de cât de puţin a furat în condiţiile în care oricum ştia că e haita pe el şi că se duce la puşcărie negreşit şi îl băgăm la ocnă 10 ani, să mai aibă drept de vot şi de a fi ales prin 2030. Aşa ceva… e artă! Și circul e o artă, dacă nu știți. Una deloc ușoară, așa că putem înțelege stress-ul doamnei hărțuită nemilos de spionii din Țara Sfântă ! Ptiu ! România e ţara în care unu’ chior a fost dirijor al acestei distinse doamne oarbe, Justiția, şi şi-a lăsat ucenicii însemnaţi cu limbă de moarte să pună batista pe ţambal când trebuie şi să taie caltaboşul fără milă când traversează vreun fraier pe roşu, de-au ajuns unii să umble cu prepuţu’ prins în fermoar de grăbiţi ce sunt dimineaţa când îi cheamă DNA-ul.

UPDATE: Înțeleg că doamna Kovesi a scăpat de hărțuire. Dragnea mai așteaptă încă o rundă, până de Florii. Pfiii…

  “Madama! Madama! Dau ţinţi lei suplimentu, mai cu modestie!”

 Septimiu Pan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new