MAE: Ceremonie dedicată aniversării a 60 de ani de la aderarea României la ONU

December 14, 2015

Ministerul Afacerilor Externe a organizat luni o ceremonie dedicată aniversării a 60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite, ocazie cu care secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a înmânat diplome de excelență din partea ministrului Lazăr Comănescu unor diplomați și experți români.

“Ministerul Afacerilor Externe a dorit să își exprime astfel aprecierea și gratitudinea față de diplomați sau experți români cu contribuții și stagii de activitate îndelungate în domeniul diplomației multilaterale a României la ONU sau în calitate de funcționari internaționali ai sistemului ONU” precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în cadrul ceremoniei au rostit alocuțiuni secretarul de stat Carmen Burlacu și coordonatorul rezident al ONU la București, Sandie Blanchet.

La ceremonie au participat membri ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai sistemului ONU în România, diplomați români.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis va participa marți la Gala aniversară “60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite”.

Evenimentul va avea loc la ora 19,00, la Sala Studio a Teatrului Național “Ion Luca Caragiale” din București.

La 14 decembrie 1955 a fost adoptată Rezoluția 995 a Adunării Generale a ONU prin care România, alături de alte 15 state, a fost admisă ca membru al Organizației Națiunilor Unite.

România a fost, în tot acest timp, un membru activ al Organizației, cu inițiative și propuneri constructive de acțiune în cele trei domenii majore de activitate: pacea și securitatea internațională, dezvoltarea și drepturile omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new