Marea Britanie: Brexit-ul în topul discuțiilor Obama – Cameron

April 22, 2016

Dacă va părăsi Uniunea Europeană, Marea Britanie va rămâne “în coada plutonului” în materie de relații comerciale cu SUA, a atras vineri atenția, la Londra, președintele american Barack Obama, relatează AFP.

“Unii cred, poate, că va exista un acord de liber-schimb SUA-Marea Britanie, însă asta nu se va întâmpla repede (…) Marea Britanie ar fi în coada plutonului”, a avertizat liderul de la Casa Albă, într-o conferință de presă comună cu premierul britanic David Cameron. “Suntem concentrați pe negocierile cu întregul bloc comunitar” , a adăugat el.

Obama a afirmat de asemenea că Marea Britanie excelează “atunci când ajută la a conduce o Europă puternică”.

“Statele Unite vor ca partener o Mare Britanie puternică. Iar Marea Britanie excelează atunci când ajută la a conduce o Europă puternică”, a mai declarat liderul de la Casa Albă.

În ceea ce îl privește, premierul David Cameron a spus că Marea Britanie ar trebui “să își asculte prietenii”.

Tratatul de liber schimb comercial (TTIP) în curs de negociere între SUA și Uniunea Europeană “ar aduce câștiguri de miliarde economiilor noastre”, a mai declarat premierul britanic.

“Lucrăm intens pentru a face ca aceste negocieri să avanseze, deoarece aceasta ar aduce beneficii de miliarde economiilor noastre și ar da un exemplu restului lumii”, a spus Cameron, cu două luni înaintea referendumului privind rămânerea Marii Britanii în UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new