Memorandum de colaborare între Gazprom și PetroEcuador

July 27, 2012

Potrivit Wall Street Journal, gigantul rus Gazprom a semnat un memorandul de colaborare cu oficialii din Ecuador, în cadrul căruia vor fi explorate în comun resursele aflate în zona Amistad din Golful Guayaquil.

“Gazpromul este interesat de explorarea tuturor arealelor marine unde ar putea fi resurse de gaz. Deasemenea, compania rusă și-a arătat disponibilitatea de a discuta și alte oportunități la diverse nivele în domeniu afacerilor cu gaze naturale” a declarat Jorge Glas, ministrul ecuadorian responsabil pentru principalele sectoare strategice, citat de WSJ.

Zona Amistad a fost explorată și de compania americană Noble Energy Inc. (NBL), dar contractul inițial nu a fost prelungit în anul 2010 ca urmare a diferendelor apărute între investitorii americani și compania petrolieră de stat PetroEcuador. Aceasta din urmă întenționează ca în perioada 2012 – 2013 să investească peste 120 milioane de euro cu scopul de a crește producția internă de gaz.

One response to “Memorandum de colaborare între Gazprom și PetroEcuador”

  1. […] powerpolitics.ro: Memorandum de colaborare între Gazprom și PetroEcuador […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new