Military Satellites Conference 2012

June 25, 2012

26 – 29 June, 2012, 76 Portland Place, Londra

Cea de-a zecea ediție a Conferinței anuale Sateliți Militari organizată de către Defence IQ  își propune să ofere o privire de ansamblu a celor mai importante programe spaţiale mondiale, dar se va concentra în special pe utilitatea practică a sateliţilor în operaţiunile militare contemporane, precum şi asupra provocările asociate cu tehnologia de îmbunătăţire a comunicării prin satelit şi funcţia de supraveghere. Pe agenda lucrărilor se află și investigarea creşterii gradului de cooperare între agenţiile spaţiale civile şi militare precum şi relaţia lor pe zonele-cheie de interes, cum ar fi securitatea informatică şi de conştientizare a situaţiei spaţiale actuale.

În cadrul activităților din marja conferinței este programată deasemenea, o vizită la sediul din Surrey Satellite Technology – în care participanții vor avea oportunitatea de a afla despre tehnologiile micro și nano-satelit dezvoltate chiar de la un lider pe piaţa mondială prin satelit, precum și un workshop post-conferință pe tema: Comunitatea internațională militară spațială și puterile spațiale emergente, susținut de către Dr John Sheldon, Professor of Air and Space, School of Advanced Air and Space Studies, US Air Force.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new