Miniștrii apărării din cadrul V4 vor să oprească reducerea bugetelor apărării

July 7, 2014

Grupul de la Vișegrad (V4) își va asuma un rol de conducere cu scopul modelării unei Europe puternice, a asigurat luni un secretar de stat ungar, citat de agenția MTI.

Vorbind în deschiderea unei conferințe consacrate cooperării din cadrul Vișegrad la 25 de ani de la schimbarea sistemului politic, desfășurată la Universitatea de Vară “Antall Jozsef”, secretarul de stat pentru afaceri externe Peter Szijjarto a afirmat că răspunsul V4 față de realinierea economiei și politicii globale presupune o Europă care să redevină competitivă și care să fie capabilă să își asume responsabilitatea.

Mai mult, potrivit Agerpres, grupul alcătuit din Republica Cehă, Polonia, Slovacia și Ungaria își dorește o Europă care să respecte familiile în loc să relativizeze conceptul și să își prețuiască statele membre. “Fără state membre puternice nu poate exista o Uniune Europeană puternică”, a explicat Peter Szijjarto.

Sub președinția ungară din ultimul an, grupul V4 a consolidat cooperarea în mai multe arii, a precizat responsabilul. Printre acestea se numără securitatea energetică și conectarea rețelelor de gaze naturale ale Ungariei și Slovaciei, precum și măsuri importante legate de coordonatele politicii de securitate, a adăugat el. În context, miniștrii apărării din V4 au căzut de acord să oprească reducerea bugetelor apărării, a subliniat Szijjarto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new