Ministrul Apărării, Istvan Simicsko: ”Ungaria este un membru de încredere al alianței militare nord-atlantice”

October 22, 2015

“Brave Warrior 2015” – care se apropie de finalul celor șase săptămâni de exerciții militare comune – demonstrează angajamentul NATO de a asigura stabilitatea Europei centrale, a declarat miercuri ministrul ungar al apărării Istvan Simicsko, informează agenția MTI.

Maiorul Istvan Simicsko a mai precizat că operațiunile în timpul exercițiului de șase săptămâni au fost conduse de ofițeri unguri și au implicat militari din mai multe țări membre NATO, mai exact din Slovacia, Ucraina, Slovenia, România, Croația și Statele Unite.

Potrivit lui Simicsko, exercițiul este o dovadă a puterii NATO și a demonstrat că Ungaria este un membru de încredere al alianței militare nord-atlantice.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite Colleen Bell a lăudat cele șapte țări pentru conducerea unui exercițiu militar de asemenea amploare în momentul când sunt “împotmolite într-o criză umanitară”.

Exercițiul a început pe 14 septembrie, cu soldați unguri și americani trecând brațul Moson al Dunării, după cum se poate vedea și în clipul video de mai jos publicat de Ambasada US la Budapesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new