Ministrul Apărării și șeful SMG – vizită la Institutul Cantacuzino

September 26, 2017

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vizitat marți, împreună cu șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, Institutul Național de Cercetare “Cantacuzino”.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Departamentul de Comunicare din cadrul MApN, este prima vizită a ministrului Mihai Fifor la Institutul “Cantacuzino”, după ce, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat preluarea acestei instituții de către Ministerul Apărării Naționale.

“Echipa MApN a discutat în detaliu cu echipa managerială a instituției despre pașii ce urmează a fi întreprinși ca procedurile de preluare să fie derulate cât mai curând” se precizează în comunicatul amintit.

În cadrul întâlnirii, ministrul Apărării a adus în discuție planul de acțiune pe termen scurt și mediu, pentru ca toate demersurile să fie îndeplinite în termenele deja asumate, arată sursa citată.

De asemenea, au fost abordate posibilitățile de revitalizare și modernizare a activității institutului și de creare a unei platforme unitare de cercetare și producție naționale, astfel încât institutul să redevină un producător important de vaccinuri și alte produse biologice de uz uman, cu rol strategic în asigurarea produselor medicale din acest domeniu cu preponderență prin capabilități naționale, informează comunicatul MApN.

Protocolul de predare-primire va fi încheiat în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței aprobate de Executiv și va fi avizat de Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale, precizează MApN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new