Ministrul rus al Apărării, Sergey Shoigu, a vizitat cartierul general al Flotei Mării Negre

July 23, 2016

Ministrul rus al Apărării, general de armată Sergey Shoigu s-a aflat vineri, 22 iulie 2016, în Crimeea, la Sevastopol, baza pricipală a Flotei ruse din Marea Neagră.  Vizita ministrului forțelor armate ale Federației Ruse, potrivit agenției Interfax, a avut ca scop acordarea Ordinului Nakhimov echipajului de pe Crucișătorul de Gardă “Moscova”.

Ceremonia de decernare a avut loc la bordul crucișătorului lansator de rachete ”Moscova”, nava amiral a Flotei Mării Negre, revenită la bază după încheierea intervenției din Siria. Ministrul Shoigu a mulțumit echipajului pentru îndeplinirea exemplară a serviciului militar și contribuția la consolidarea apărării naționale a Rusiei.

“Păstrând tradiția Flotei Mării Negre, echipajul crucișătorului “Moskva” protejează în mod fiabil frontierele maritime sudice ale Rusiei și securitatea transporturilor militare rusești spre Marea Mediterană. Mândri și cu demnitate echipajul său arată steagul Sfântului Andrei în marșuri lungi și în acțiunile de luptă în zonele strategice ale Oceanului Mondial” – a declarat Sergey Shoigu la ceremonie.

Acest premiu militar, a reamintit ministrul rus al Apărării, a fost instituit în timpul al doilea război mondial ca un semn de respect pentru curajul și eroismul marinarilor care au avut o contribuție enormă la victoria asupra inamicului. În Rusia modernă, Ordinul Nakhimov recompensează navele care s-au distins în îndeplinirea misiunilor de luptă.

Crucișătorul “Moscova” a fost decorat cu Ordinul Nakhimov, în conformitate cu decretul Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin: “Pentru merite în asigurarea securității statului, pentru înalta performanță atinsă și pentru curajul și dăruirea demonstrate de către echipajul navei în cursul misiunilor de luptă și de formare.”

Crucișătorul lansator de rachete ”Moskva” a fost construit în 1983. Potrivit forțelor marinei militare ruse, nava dispune de un echipaj de 500 de persoane și este destinată să distrugă mari edificii de suprafață. De asemenea, sistemul său antiaerian lovește ținte aflate la o distanță de 70 de kilometri și poate doborî rachete de croazieră sau un avion la o altitudine de 25 de kilometri. Rachetele antinavă P-500 Bazalt, aflate în dotarea navei, sunt capabile să distrugă ținte navale situate la 300 de kilometri. Crucișătorul dispune, de asemenea, de torpile, bombe submarine și un elicopter pentru misiunile de căutare și salvare Ka-27Ts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new