Moscova cedează Ucrainei insula Tuzla

July 14, 2012

În cadrul negocierilor dintre Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici, care s-au desfăşurat joi la Ialta, cei doi preşedinţi au ajuns la o înţelegere preliminară în problema delimitarea graniţei maritime. Unele zone de graniţă dintre cele două ţări au rămas nedelimitate de la prăbuşirea URSS. Aceştea au convenit ca insula Tuzla să treacă în jurisdicţia Ucrainei, Rusia urmând să păstreze dreptul de a-şi tranzita navele prin Golful Kerci, informează RIA Novosti, citând surse din delegaţia rusă participantă la discuţii.

Vicepreşedintele Comisiei Dumei de stat pentru CSI, Dmitri Sablin, a afirmat că un astfel de acord corespunde intereselor Rusiei şi adevărului istoric. «În ceea ce priveşte Tuzla, întotdeauna s-a afirmat că aparţine Ucrainei», a spus Sablin. El a subliniat că pentru Rusia este foarte importantă asigurarea navigaţiei prin Golful Kerci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new