NATO a mobilizat nave militare pentru misiunile de patrulare în Marea Egee

March 11, 2016

Alianţa Nord-Atlantică a mobilizat cinci nave militare pentru misiunile de monitorizare a reţelelor specializate în traficul de imigranţi în Marea Egee, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Potrivit secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, misiunile de patrulare se vor concentra în largul Insulei Lesbos, unde au sosit sute de mii de imigranţi în cursul anului 2015.

În total, peste 850.000 de imigranţi au traversat în anul 2015 Marea Mediterană și Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

“Începând de săptămâna trecută, am extins zona operaţională, intrând în apele teritoriale ale Greciei şi Turciei” a explicat Stoltenberg.

Reamintim că toate cele 28 de state membre UE au convenit, în urmă cu o săptămână, la finalul Summitului Turcia _UE, în privinţa închiderii rutei balcanice în cazul imigranţilor clandestini, promiţând să ofere sprijin “maxim” Greciei și Turciei în gestionarea crizei.

Peste 131.000 de imigranţi au sosit în Europa în primele două luni ale anului, mai mult decât în prima jumătate a anului trecut, potrivit ONU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new