Trump – Jong-un, Summit 2.0

La #Hanoi (capitala Vietnamului), are loc a doua întâlnire a liderului RPDC Kim Jong-un și a președintelui american Donald Trump.

După ce cei doi lideri şi-au dat mâna pentru obiectivul camerelor video ale mass-mediei internaționale acreditate, Kim Jong-un a afirmat că au existat ostilităţi din exterior în trecut şi că s-a trecut peste multe obstacole pentru a ajunge la acest nou summit, el considerând că ultimele 261 de zile au cerut răbdare, însă este încrezător „într-un rezultat bun”.

Preşedintele american Donald Trump a adăugat că primul summit dintre cei doi a fost „un mare succes” și că se simte onorat să fie din nou împreună cu liderul nord-coreean. De altfel, Trump consideră că în negocierile cu Phenianul cel mai mare progres este reprezentat de relaţia sa cu Kim, aceasta fiind una „bună”.

De asemenea, preşedintele Trump a afirmat că transmite „oricui ascultă” că statul nord-coreean va avea un viitor economic „minunat”, adăugând că Statele Unite vor ajuta Phenianul în acest sens, fără să ofere însă detalii. De asemenea, preşedintele a precizat că va avea loc o conferinţă de presă joi „la un moment dat” după încheierea summit-ului.

UPDATE:

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat într-un comunicat că nu s-a ajuns la niciun acord la summit-ul de la Hanoi dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Donald Trump şi Kim Jong-un au avut întâlniri foarte bune şi constructive. Cei doi au discutat despre diferite căi de a ajunge la dezarmarea nucleară şi despre concepte economice” se arată în comunicat.

„Nu s-a ajuns la niciun acord în acest moment, însă cele două părţi doresc să se întâlnească în viitor” se arată în comunicatul Casei Albe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *