Kim Jong-un va face o vizită la Moscova

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va face o vizită la Moscova. Informația a fost confirmată oficial de către purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitry Peskov.

Reamintim că Vladimir Putin l-a invitat încă din luna Mai 2018 pe Kim Jong-un să efectueze o vizită în Rusia oricând consideră că ar fi oportun. Invitația a fost transmisă personal de către Ministrul de externe rus, Sergey Lavrov.

Ulterior, preşedinta Senatului rus, Valentina Matvienko, a spus – după o discuţie cu liderul nord-coreean – că acesta ar putea vizita Rusia până la sfârşitul anului trecut, lucru care nu s-a întâmplat.

La începutul acestui an, Rusia a anunţat că va dona 50.000 de tone de grâu Coreei de Nord, în acest an. Informația a fost dată publicității de către Konstantin Kosacev în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul nord-coreean la Moscova, Kim Hyong-jun.

Deocamdată data summitului nu este cunoscută, dar se fac demersurile diplomatice necesare pentru a armoniza agenda celor doi lideri, a mai precizat Dmitry Peskov. Confirmarea Kremlinului vine la puțin timp după eșecul discuțiilor dintre Trump și Jong-un de la Hanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *