Abrutizarea mentală și stalinizarea societății românești

Daniel Constantin

În anii 50, când un “dușman al poporului” era arestat de băieții cu paltoane negre, exista tot timpul o masă de oameni, destul de maricica, deși istoria nu o să recunoască asta niciodată, (pentru că, nu-i aşa, poporul român a fost întotdeauna primitor, iubitor, cu frică de Dumnezeu și minunat) care se bucura fățiș, sărbătorea, aplauda.
De ce? Pentru că erau plini de ură! Pentru că erau răi! Pentru că erau, practic, ca niște dobitoace. Reacționau instinctiv. Ca animalele. Erau asmuțiți împotriva cuiva și lătrau. Sfâșiau! Făceau spume la gură, le ieșeau ochii din orbite și ridicau pumnii in aer amenințător.
Nimeni nu știa de ce, dar era atâta ură, atâta manipulare, atâta spălare a creierelor încât nimeni si nimic nu mai conta: li se arăta prada și se aruncau asupra ei ca niște dihanii flămânde.

Asta am văzut azi! Dar mai mult de atât, azi oamenii știu ce înseamna Securitatea, poliția politica, procese falsificate. Avem deja precedentul istoric. Și totuși, deși știu si ei ca e politie politica, minciuna, actiuni subversive, propaganda si manipulare, ei sunt de acord cu asta. Pentru ca asta voiau. O victimă!
Asa au fost crescuti, educati, in ultimii 15 ani: Priviti, ala e Raul Suprem! Sho pa el!

Daca voi vedeti vreo diferenta intre ce s-a intamplat azi si ce se intampla in anii 50, va rog sa mi-o explicati, argumentati.

Au trecut 70 de ani de cand au inceput primele procese politice si am avut primii condamnati politic. Azi, in văzul tuturor, in urale, înjurături, amenințări si o mare de ură, acceptăm reîntoarcerea fățișa, declarată aproape, a poliției politice.
Și azi, ca și atunci, toată lumea știe despre ce e vorba, si nimănui nu i-a păsat ! Sa fiți sănătoși! Copiii voștri vor scrie cărți despre cat de neagra a fost perioada asta, cu participarea directă a multora din voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *