Demiterea președintelui, insistă democrații. Trump se apără și vrea publicarea discuției cu Zelensky

Donald Trump

O conversaţie telefonică avută de Trump cu Zelenski la sfâşitul lunii iulie, interceptată de serviciile secrete americane, a fost urmată de un denunţ intern al unui membru al acestor servicii, conform mass-media preşedintele american făcându-i omologului său ucrainean în această discuţie o ”promisiune” neobişnuită şi încurajându-l în privinţa unei investigaţii asupra lui Hunter Biden.

Joe Biden, posibil contracandidat al lui Trump la scrutinul prezidenţial anul viitor, i-a cerut vineri acestuia să publice transcriptul acelei convorbiri şi a asigurat că nu a vorbit niciodată cu fiul său despre activităţile sale profesionale în străinătate, afirmaţie catalogată apoi de Trump drept ”o minciună”.

Acest nou scandal oferă Democraților un nou motiv pentru a cere declanșarea procedurii de DEMITERE a lui Donald Trump. În replică, Președintele US este de acord cu publicarea discuției cu omologul din Ucraina.

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a manifestat duminică speranţa că va fi posibilă publicarea conversaţiei avute cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în care democraţii susţin că Trump i-ar fi cerut acestuia din urmă investigarea fiului fostului vicepreşedinte Joe Biden, în timp ce politicieni democraţi văd în acest caz un posibil motiv pentru declanşarea procedurii de destituire (impeachment) a preşedintelui, relatează AFP şi Reuters.

Barack Obama, Joe Biden and Hunter Biden .

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte al SUA în mandatul preşedintelui democrat Barack Obama. Respectiva companie ucraineană a fost ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump sugerează că motivul real al acestei cereri ar fi fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Biden, conform agerpres.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *