Serbia: Președintele Vucic l-a primit pe ministrul rus al apărării, Sergey Shoigu

Ministrul rus al apărării, Sergey Shoigu, a sosit luni într-o vizită de lucru la Belgrad, iar la intrarea în spaţiul aerian al Serbiei aparatul său fost escortat de trei avioane MiG-29 ale forţelor aeriene sârbe, potrivit RIA Novosti şi canalului de televiziune al armatei ruse Zvezda, citate de Agerpres.

La Belgrad, Sergey Shoigu a fost primit de omologul său sârb, Aleksandr Vulin, precum şi de şeful Statului Major General al armatei sârbe, generalul Milan Mojsilovic.

Vulin şi Shoigu au abordat probleme legate de cooperarea bilaterală în materie de apărare, cooperare aflată pe o traiectorie ascendentă şi care se dezvoltă în conformitate cu parteneriatul strategic între Serbia şi Rusia, indică Ministerul sârb al Apărării într-un comunicat.

Russian Defence Minister Sergei Shoigu, right, and Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic during a meeting in Moscow/2016.
Vadim Savitskii/RIA Novosti

Rusia începe livrarea sistemului anti-aerian Pantsir- S1 ?

De asemenea, generalul Sergey Shoigu a fost primit de către preşedintele sârb Aleksandr Vucic, care i-a dăruit o puşcă de vânătoare. Ministrul rus i-a adus în dar lui Vucic un album cu lucrările sale de grafică şi câteva lucrări în lemn.

Aleksandr Vucic declarase anterior că îl aşteaptă la mijlocul lunii februarie pe ministrul rus al apărării într-o vizită la Belgrad, ocazie cu care acesta va aduce „ceva important pentru Serbia”. O sursă din cadrul complexului militar-industrial rus declarase atunci, sub rezerva anonimatului, pentru RIA Novosti, că vizita lui Shoigu coincide cu data la care Rusia ar trebui să înceapă livrarea către Serbia a unor sisteme antiaeriene Pantsir-S1 (sistem combinat din rachete sol-aer şi tunuri), conform unui contract încheiat anul trecut între cele două ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *