Starea de urgenţă se prelungeşte în Spania

Parlamentul Spaniei a aprobat ordonanţa guvernamentală pentru prelungirea stării de urgenţă până la 9 mai, chiar dacă opoziţia conservatoare a criticat modul de gestionare a crizei, iar formaţiunea Vox, de extermă dreapta, a anunţat că va da guvernul în judecată pentru că ar ascunde numărul real al deceselor de COVID-19.

Premierul socialist Pedro Sánchez a cerut votul parlamentului pentru prelungirea stării de urgenţă, pentru a treia oară, în această perioadă de izolare.

Deși opoziţia îl acuză de gestionarea catastrofică a crizei din timpul pandemiei, liderul conservator al Partidului Popular, Pablo Casado, a anunţat că va vota pentru această prelungire. “Sunt convins, la fel ca toţi de aici, că de o lună şi jumătate trăim o dramă naţională. Deşi guvernului îi place să spună ca este un război, aceasta este o catastrofă a vieţilor umane, un masacru.” sustine acesta.

Opoziţia a criticat şi deciziile de relaxare a izolării minorilor. Închişi în case de 39 de zile, copiii au nevoie să se oxigeneze, spun experţii. Guvernul a anunţat că aceştia pot însoţi adulţii la cumpărături, începând din 26 aprilie.

După doar câteva ore în care întreaga societate a criticat decizia, denumind-o absurdă, din cauza aglomeraţiei care s-ar putea produce în supermarketuri şi a riscului de contagiere, guvernul a revenit şi a anunţat că minorii vor avea totuşi voie să se plimbe.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *