Corona numai a pus Coroana!

Dan Stoica

Când vine un week-end fără week-end…
sau când vine o viață fără viață…?
Merg zilnic, trec, vorbesc, mă uit la ochii de deasupra măștilor la sute, mii de indivizi…
… foști oameni sau, poate, au fost mereu indivizi și nu mi-am dat eu seama de asta. Toți gândesc, se comportă, iau hotărâri în funcție de valori care mie îmi scapă. Infecția, gradul de pericol al unei infecții care de fapt nu există, sau a existat mereu dar noi nu eram conștienți că este…
Văd cum se distrug vieți, sau drumuri care ar fi trebuit să ajungă la viață.
Oamenii fără alți oameni nu sunt oameni ! Degeaba rămâi în „cercul restrâns al familiei” și ăla, mai nou, decis de lege geografic. Tineri, mai ales tinerii, toți cu măști pe stradă ca într-un carnaval care a uitat să anunțe stingerea.
Nu e lumea mea, nu e ceea ce am știut până ieri că e viața adevărată. O să plec la servici, o să mai treacă o zi și o să aud iar tâmpenii deprimante.

La noi în Austria vor să înceapă evenimentele culturale și sportive și mai știu eu ce, dar fără grupa de risc, adică fără noi, cei peste 65 de ani …

Constat sunt trimis la azil înainte să fi știut că sunt bătrân… Desigur e un proiect, cum a fost și în România acela cu strângerea bătrânilor de prin case ca niște lucruri fără folos.
Am prins o vreme în care câini erau adunați de pe străzi de hingheri. Azi, noi, bătrânii, vom fi localizați, puși la colț de pe unde suntem prinși, găsiți, identificați.
Nu mai suntem buni pentru o societeatate care se vrea debarasată de noi. Am văzut prea multe, am înțeles prea mult. Stăm în cale.
Știu că ce își face omul cu mâna lui…
Lumea a fost proiectată și croită de toți cei care acum fie numai sunt, fie sunt la pensie. Am fost niște arhitecți amatori.
Așa ne-a trebuit. Corona numai a pus coroana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *