De ce ?

Dan Stoica


Există un plan care a dus această Fata Morgana a pandemiei la aceste culmi de absurd la care nici Kafka, nici Rablais, nici Ionesco nu au îndrăznit să îl imagineze în propria și geniala lor creație?

Da, așa arată lumea noastră după invazia Prostiei în toate sectoarele cheie ale activității sociale.
Politicienii sunt niște imbecili. Biden este cel mai bun exemplu al celor care acum conduc lumea. Că la el e mai vizibil… (nici cu Trump nu mi-e rușine, dar asta e altă poveste!)

Voi aveți ceva cu sărmanii soldați de trupă ca alde Arafat și Voiculescu (ăștia spală pe jos după ce au trecut șefii lor șiroind de sângele nevinovat sacrificat)?


Ziariștii au devenit acei farisei care au dus religia adevărului în derâdere și au transformat Informația în târfă de stradă. Nu o dați cotită, cu scuze și retrageri din rând. E prea târziu! Răul a fost făcut. În fapt, ziariștii, prin implementarea încăpățânată a veștilor proaste și sprijinirea spaimei și panicii, au omorât mai mulți oameni decât medicii criminali care le-au luat urma dar nu le-au putut atinge performanțele.
Iar între medici… of, aici s-au împărțit apele între sfinți și călăi. Fiecare după posibilități și suflet.
Aceste trei specialități profesionale care au deschis porțile Omenirii ca să intre dușmanul în cetate (nu e vorba de virus, ăsta e numai un funcționar care strânge birurile în numele altui stăpân) nu ar fi putut avea succes dacă oamenii ar mai fi crezut în Dumnezeu.
Când ai divinul în suflet nu ai cum să fii nici speriat și nici manipulat!
Așa că de ce-ul din titlul are un răspuns: Nu există sănătate a trupului fără curățenie a sufletului.
DS
PS Malraux avea o vorbă: Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc. Deocamdată se vede că deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *