Salvatori și salvaționiști

Razvan Bibire

Salvatori si salvationisti

În lumea celor care nu cuvântă exista două tipuri de oameni cu care animalele, în general câinii, intra în contact: salvatorii și salvationiștii.

Salvatorii sunt acele persoane dedicate care dau cămașa de pe ei ca să salveze un cățel sau o pisică, iepure sau barza, care cotizează la ONG-urile ce dețin adăposturi, plătesc medicii veterinari să facă intervenții și așa mai departe. Pe ei îi vezi mai rar, pentru că nu prea ies in public.

Salvationiștii sunt aia care caută pe net câteva poze cu căței jigariti, răniți, vai de mama lor și umplu rețelele sociale cu aceste imagini, cerșind bani pentru a-i ajuta. Și se găsesc, Slavă Domnului, suficiente persoane care să pună botu’ la vrăjeală. În general din strainezia, ca pe acolo sunt multe femei singure și cu prea mulți bani.

Din timp in timp, salvationiștii încearcă să se extindă. Să pună mâna pe câte un adăpost de stat. Pe care îl fragezesc întâi bine în social media până când creează un val puternic de simpatie pentru cauza lor.

Următoarea mișcare după ce salvationiștii pun mâna pe un adăpost de stat este să se conecteze la bugetul public. Dacă mai au și niște pile în Primărie, treaba e ca și rezolvată. Câinii o vor duce tot mai prost dar salvationiștii vor avea buzunarele pline!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *