Despre șantaj și terorism medical

Alexandra Roseanu

La doar un an distanță, de la o cârpă obligatorie, am ajuns la un certificat obligatoriu care să ne permită accesul la viață, sau condamnarea…

Când privesc imaginile din Franța, cu acei oameni hotărâți să-și ia viața înapoi din mâinile unui sistem bolnav, îmi amintesc inevitabil demonstrațiile de anul trecut de la Berlin. Mii, zeci de mii de oameni pe străzi, care își manifestau revolta vizavi de mască și restricțiile impuse de guvern. A fost unul dintre acele momente când entuziasmul și speranța m-au cuprins, convinsă fiind că presiunea din stradă va produce efect. Dar nu a fost așa.
Și s-a mai scurs un an…


Astăzi îi vedem pe francezi, cerându-și libertatea, nazipass fiind certificatul care îngrădește orice logică a firii.
La doar un an distanță, de la o cârpă obligatorie, am ajuns la un certificat obligatoriu care să ne permită accesul la viață, sau condamnarea. Nu-mi mai pun întrebări, deși ar fi curios să ne imaginăm ce ar putea aduce anul viitor.
Ce este nazipass și ce reprezintă el, ce adevăr gol, crud, dureros și fără filtre, ascunde el?


Este un șantaj ordinar, viclean, imoral și înșelător. Este viermele care roade din interior individul decent care vrea să-și trăiască viața, este ghetoizare, este privirea acuzatoare a colegului de muncă alături de care beai o cafea dimineața, este degetul arătător al unei societăți bolnave. Este privirea tristă din ochii copilului care nu mai poate face sporturi extrașcolare și/sau va condiționa accesul la învățământ. Este simbolul supunerii.
Pentru că nu am fost niciodată vorba despre sănătate, ci doar despre a pleca capul odată ce ți-ai acoperit, cu un an în urmă, chipul.

Nu-l mai numiți revenire la normalitate, nu invocați știința și nici articole constituționale care să-l susțină! Este un șantaj meschin. Este violarea rațiunii și a legii. Este o abjecție.
Este degenerarea conceptului de securitate și sănătate. Este o monstruozitate care va avea consecințe cât de curând.
Nu există o explicație și o motivație morală sau legală care să-i justifice necesitatea.
Adevărul este că, odată acceptat în numele sănătății și al libertății, vom degenera sensul și scopul celor două.


Dacă adevărul ar fi fost altul, iar sănătatea ar fi contat cu adevărat, nu te îmbolnăveau psihic și nu foloseau frica ca să-ți vândă “leacul”.
Însuși faptul că injecția s-a transformat în terorism și obligativitate, făcându-i reclamă de dimineață până seara, spune totul despre necinstea acestor gunoaie, care-ți vând orice altceva, dar nu vindecare într-o seringă și nici libertate certificată.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *