SUA regretă decizia Franței de a rechema ambasadorul de la Washington

Autoritățile americane regretă decizia Parisului de a-și chema ambasadorul de la Washington pentru consultări și intenționează să mențină interacțiunea în viitorul apropiat pentru a rezolva diferendele diplomatice cu Franța. Scrie despre aceasta AFP, cu referire la un reprezentant al Casei Albe.

“Am fost în contact strâns cu partenerii noștri francezi cu privire la decizia lor de a-și chema ambasadorul la Paris pentru consultări. Regretăm că au făcut acest pas” a spus aceeași sursă citată de AFP.

Potrivit oficialului USA, în decursul unei îndelungi perioade de existență a „alianței SUA-Franța” s-au soluționat multe dezacorduri. Și de data aceasta Washingtonul va continua să interacționeze cu Parisul pentru depășirea tensiunilor actuale.

Anterior, Franța a anunțat retragerea pentru consultări a ambasadorilor săi din Statele Unite și Australia, pe fondul anulării de către guvernul de la Canberra a contractului cu Paris pentru construcția de submarine, în favoarea unui parteneriat cu Statele Unite ca urmare a lansării AUKUS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *