LA TRECEREA DINTRE ANII 2021 ȘI 2022

Adrian Severin

2021 a fost un alt annus horribilis într-un șir de ani oribili care pare de nesfârșit. La finele lui asistăm la cea mai aspră abolire a drepturilor și libertăților noastre fundamentale (inclusiv cele ținând de dreptul la identitate națională și libertatea religioasă) de la instaurarea bolșevismului ateist în anii 1950, la cel mai teribil atac împotriva existenței statului român de la evenimentele din Târgul Mureș în 1990, și la cea mai mare amenințare cu războiul mondial de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

Cu un asemenea antecesor, anul 2022 nu poate începe realist în condiții de optimism.

Rămânând realiști, să ne dorim un An Nou în care să ne putem ușura suferința prin solidaritate, în care să pornim la recâștigarea drepturilor și libertăților pierdute prin curajul luptei și în care să aflăm calea de a ne recupera țara prin inteligență și îndrăzneală! Să ne bucurăm de sănătatea trupului și minții, de puterea necesară pentru a face tot ceea ce se poate face, de liniștea sufletească cerută pentru a accepta tot ceea ce nu se poate face și de înțelepciunea indispensabilă pentru a distinge ceea ce se poate de ceea ce nu se poate! Să fim inspirați și norocoși! Lucizi și omenoși!

Anul 2022 să ne aducă speranța revenirii la vechea normalitate și credința în capacitatea noastră de a ne salva umanitatea, deschizându-ne poarta către un posibil viitor annus mirrabilis! La mulți ani! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *