Târziu, în noapte

Mircea Voiculescu


Biden și-a moșmondit o conferință de presă, așteptată de întreaga planetă, cu aceleași bla-bla-uri în logică anost contorsionată.
„Sunteți sigur că Rusia va ataca Ucraina?” – a fost întrebat Biden.
„Da, sunt sigur” – a răspuns el.
„Atunci nu se mai poate spune că dialogul rămâne o soluție” (pentru că Biden strecurase în discursul lui și opțiunea diplomatică) – i-a replicat o jurnalistă.
Ce a răspuns Biden? Nimic. Pur și simplu a plecat intempestiv, urmat de râsetele jurnaliștilor.

Cine a fost impresionat de prestația liderului mondial? Evident, doar tâmp**ul de Radu Tudor, secondat de Chirieac. Președintele Iohannis s-a bucurat și el că a fost prezent la apel și s-a făcut că muncește, iar consilierii i-au pregătit o „reacție” la cald.
Situația este periculoasă nu pentru că Putin, ci pentru că există asemenea lideri. Și nu suntem excepția!

Altfel, totul este făcut pentru a se aplica sancțiuni economice Rusiei și fiți siguri că Putin are soluții, și nu neapărat războinice, pentru asemenea perspective destabilizatoare pentru Rusiei.
Din zori până în noapte ni se tot spune că nu putem avea încredere în Rusia. Bine, de acord. Dar de ce am avea încredere în SUA, cunoscându-i motivele mincinoase cu care a declanșat războiul din Irak, implicarea grosolană în „primăvara arabă”, dar și în destabilizarea politică a altor țări (Siria, Afganistan)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *