Obama se va întâlni cu greii finanțelor de pe Wall Street

October 1, 2013

Senatul american a respins luni seara, cu două ore și jumătate înaintea instalării falimentului guvernamental, un nou proiect de lege a bugetului (proiect ce fusese adoptat cu puțin timp înainte de Camera Reprezentanților din cadrul Congresului US cu 228 de voturi pro și 201 voturi contra). Administrația de la Casa Albă le-a transmis agențiilor federale americane, luni, cu puțin timp înainte de miezul nopții (marți, 07.00 ora României), să își înceteze activitățile, Congresul nereușind să voteze proiectul de buget înaintea orei limită – 01 octombrie, ora 00,00.

Conform jurnaliștilor de la Bloomberg, directorii marilor instituții financiare de pe Wall Street, inclusiv Goldman Sachs și JPMorgan, se vor întâlni miercuri cu președintele SUA, Barack Obama, pentru a discuta despre impasul negocierilor din Congres privind bugetul federal și despre creșterea limitei de îndatorare a Statelor Unite.

Potrivit Mediafax, vizita bancherilor la Casa Albă, confirmată deja de mai multe surse, a fost aranjată de Forumul pentru Servicii Financiare, o organizație care include directorii generali ai celor mai mari 19 bănci și companii de asigurări din SUA. Cei mai mulți dintre membrii forumului vor participa la întrevederea cu președintele Obama, urmând să aibă și o întâlnire cu secretarul Trezoreriei, Jacob J. Lew.

Printre greii finanțelor de pe WS așteptați să participe la întâlnirea cu Barack Obama se afla șeful Goldman Sachs – Lloyd Blankfein, cel al JPMorgan – Jamie Dimon, directorul Citigroup – Michael Corbat, precum și seful Deutsche Bank – Anshu Jain și cel al Bank of America – Brian Moynihan. Oprirea partial a activităților administrației federale va costa economia US aprox. 300 milioane de dolari pe zi. În ultimele trei decenii și jumătate, US s-au aflat într-o situație de faliment guvernamental de 17 ori.

Senatul american a respins luni seara, cu doua ore si jumatate inaintea unui eventual blocaj guvernamental, un nou proect de lege a bugetului adoptat cu putin timp inainte de Camera Reprezentantilor. Casa Alba le-a ordonat agentiilor federale americane, luni, cu putin timp inainte de miezul noptii (07.00 ora Romaniei), sa isi inceteze activitatile, Congresul nereusind sa voteze un buget inaintea orei limita.

Directorii marilor banci de pe Wall Street, inclusiv Goldman Sachs si JPMorgan, se vor intalni miercuri cu presedintele SUA, Barack Obama, pentru a discuta despre impasul negocierilor din Congres privind bugetul federal si despre cresterea limitei de indatorare a Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

Potrivit Mediafax, vizita bancherilor la Casa Alba, confirmata de mai multe surse, a fost aranjata de Formul pentru Servicii Financiare, o organizatie care include directorii generali ai celor mai mari 19 banci si companii de asigurari din SUA. Cei mai multi dintre membrii forumului vor participa la intrevederea cu presedintele, urmand sa aiba si o intalnire cu secretarul Trezoreriei, Jacob J. Lew.

Detaliile intalnirilor nu sunt inca finalizate, au spus sursele citate de Bloomberg. Printre personajele importante asteptate sa participe se afla seful Goldman Sachs – Lloyd Blankfein, cel al JPMorgan – Jamie Dimon, directorul Citigroup – Michael Corbat, precum si seful Deutsche Bank – Anshu Jain si cel al Bank of America – Brian Moynihan. Oprirea partial a statului federal va costa economia tarii 300 milioane de dolari pe zi.

– See more at: http://www.kanald.ro/criza-in-sua–statul-federal–constrans-sa-isi-inceteze-activitatea–senatul-a-respins-proiectul-bugetului_29629.html#sthash.GA3GaQFW.dpuf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new