Pacea este tot mai departe (!?)

November 17, 2015

Durere, tristețe, teroriști kamikaze și o lume marcată de nesiguranță. Greu de înțeles neputința noastră în fața unor astfel de crime! Serviciile de informații veghează și totuși este de neînțeles ce se întâmplă în întreaga lume! Nu știu de ce, dar se vrea oare ca lumea să fie sfârtecată de bombe? Cine are de câștigat?

Osama Ben Laden este declarat mort, însă spiritul lui bântuie Europa! Califatul mondial îndeamnă la reflecții! Ce mai înseamnă organizația teroristă Al Qaida? Ce dorește în esență Statul Islamic alias ISIS? Vorbele nu ajută, iar faptele sunt rătăcite prin praful tranziției către o Nouă Ordine Mondială.

Teoriile conspirațiilor îndeamnă și ele la introspecții – și circumspecții! A fost Al Baghdadi recrutat de CIA și Mossad?! Ordinea mondială multipolară bate la ușă, așa cum bat și zecile de mii de emigranți, mulți dintre ei alungați de sărăcia și de ororile războiului din țările lor! Sub semnul tăcerii, spre hegemonia luminată, emigranții sunt percepuți în mod nedrept un risc pentru Europa! Excepțiile nu înseamnă majoritatea! Ideologii, atitudini pacifiste, grupări teroriste! Acesta să fie începutul mileniului III ?

Africa de Nord își plânge zilnic morții în condițiile în care în Nigeria moartea înseamnă mai degrabă eliberare/libertate! Boko Haram și Al Shabab seamănă groaza, decimând localități întregi în incursiunile lor. Haosul este pretutindeni! Palestina își caută și ea libertatea, Israelul dorește să-și mențină controlul, iar Siria trăiește sub bombe! Europa a devenit acum o țintă ?! Mă tem că acest lucru era mai mult decât previzibil. Ce se întâmplă în tot acest timp la nivelul comunității internaționale? Declarații belicoase și actiuni cu rezerve politice. Din nefericire, Pacea este tot mai departe!

În dăngănit de clopot, Parisul trăiește sub teroare! Un alt însângerat “Stade de France” poate fi în orice altă Țară europeană! Care ar fi fost urmările din Franța dacă președintele Hollande ar fi căzut victimă unor teroriști – kamikaze? Și totusi care să fie miza și ce interese sunt amestecate în acest sinistru joc? Să fie vorba doar de un conflict între civilizații? Islamul nu poate fi scos din istorie! Cum nu poate fi scos nici Creștinismul. Dacă ne raportăm la religii, adevărul trebuie lăsat să vorbească. Nu religiile și ideologiile nasc terorismul și extremismul, ci Intoleranța motivată ideologic sau religios. Vă reamintesc că Breivik nu este musulman ! Nu invit la polemici! Dumnezeu este unul și același pentru noi toți și cred că avem loc sub soare și fără războaie și interese mascate.

*** In mod cert, nimic nu justifică uciderea de copii, femei și bătrâni. Allah îndeamnă la pace, iar Dumnezeul nostru nu iartă pe cei ce se fac vinovați de omor! Pedepsele sunt în zadar însă! Franța a mai plâns sub gloanțe! Ce am învățat însă ? Aparent, nimic !

Dumnezeu să ne faca mai buni!

Nicolae Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new