Papa Francisc consideră îndreptăţită utilizarea forţei pentru a stopa crimele grupării teroriste Statul Islamic

September 14, 2014

În cadrul unei ceremonii de comemorare a unui secol de la declanşarea Primului Război Mondial, în regiunea italiană Veneto, Papa Francisc a denunţat toate războaiele ca fiind „o nebunie” şi a avertizat că astăzi putem spune că asistăm la un al treilea război mondial fragmentat, cu sute de crime, masacre şi distrugeri, informează BBC.
„Războiul distruge, războiul desfigurează totul, inclusiv legătura care există între fraţi. Războiul este nebun”, a spus Papa Francisc, citat de jurnaliștii britanici, în cadrul ceremoniei prezidate împreuna cu cardinalii Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei, şi Josip Bozanic, arhiepiscopul Zagrebului.
„Relele care împing lumea către război sunt lăcomia, intoleranţa şi ambiţia de putere. Astăzi, după al doilea eşec al unui alt război mondial, probabil că putem să vorbim despre al treilea război mondial «fragmentat», cu crime, masacre, distrugeri”, a mai afirmat Suveranul Pontif.
Luna trecută, Papa Francisc a declarat că din punctul său de vedere comunitatea internaţională este îndreptăţită să folosească forţa pentru a opri „agresiunea nedreaptă” a grupării teroriste Statul Islamic, organizaţie care a ucis mii de creştini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new