Paralela europeană

February 8, 2018

Lipsa unei politici coerente europene, precum și lipsa unui răspuns ferm al Bucureștiului, ne penalizează tot mai drastic. În același timp se naște, la nivel european, un stat paralel, în care-și dau mâna birocrați de la Bruxelles cu tartori din diversele servicii de informații europene, un stat paralel care face aceleași lucruri pe care le face și cel autohton: elimină indezirabilii și promovează interese economice și militare transnaționale.

Intrăm în faza degenerescentă a proiectului european, și totul se va termina extrem de rău. Nici britanicii, care au pus coada pe spinare, nu scapă de consecințele prăbușirii Uniunii. De fapt, nici nu știu dacă britanicii vor scăpa din țarc, până la urmă.

Revenind pe mioriticul plai, lipsa de caracter și de minim bun-simț a majorității ălora de-și zic politicieni produce tot ce vedem, și trăim, zi de zi. Doar că în țara în care contra-selecția este dominantă, a cere oamenilor să fie atenți la ce votează este inutil. Nu vor avea niciodată de unde alege decât răul. Mare-mic, dar doar răul. Pentru că, de fapt, asta am vrut. Să nu credem că nu avem nicio vină în ceea ce ni se întâmplă. Să ne-o asumăm, și abia apoi să arătăm cu degetul spre alții.

Constantin Gheorghe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new