Parlamentul de la Teheran a aprobat acordul nuclear încheiat cu marile puteri

October 13, 2015

Parlamentul iranian a aprobat marți cu 161 de voturi pentru, 59 împotrivă și 13 abțineri acordul nuclear încheiat cu marile puteri în urmă cu trei luni, la 14 iulie, au anunțat media de stat iraniene, relatează AFP.

Deputații iranieni au votat în favoarea punerii în aplicare a acordului ce prevede o ridicare a sancțiunilor internaționale impuse Iranului în schimbul angajamentului acestei țări de a nu se dota cu armă atomică și de a-și reduce programul nuclear civil.

Marile puteri din Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) și Iranul au semnat la 14 iulie 2015, la Viena, un acord ce vizează limitarea programului nuclear iranian la componenta sa civilă, în schimbul ridicării treptate și reversibile a sancțiunilor internaționale impuse din 2006 Teheranului.

Secretarul de stat american John Kerry și ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif s-au întâlnit în marja Adunării plenare a ONU la New York, prilej pentru a discuta punerea în aplicare a acordului de reducere a programului nuclear al Teheranului, a anunțat Departamentul de Stat într-un comunicat citat de Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new