Parlamentul german a votat în favoarea unui post-mandat NATO în Afghanistan

December 5, 2014

Bundestag-ul german a votat în favoarea planurilor de sprijinire în continuare a forțelor de securitate afghane și în 2015, în condițiile în care misiunea ISAF condusă de NATO se retrage la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, a declarat un oficial al parlamentului german pentru Deutsche Welle.

Deputații germani din cadrul coaliției aflate la putere au votat, vineri, în favoarea continuării misiunii “Resolute Support” a forțelor NATO, în timp ce doar reprezentanții partidului de stânga Die Linke au votat împotrivă. Guvernul german vrea să consolideze în continuare forțele de securitate din Afganistan și după ce operațiunile NATO au ajuns la final, a declarat Ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Se preconizează că operațiunea de sprijinire post-mandat NATO a forțelor afghane se va întinde pe parcursul unui an și va începe în ianuarie 2015, în continuarea misiunii NATO care se încheie în luna decembrie a acestui an. Potrivit aceleiași surse, un număr de 850 de militari din cadrul forțelor de apărare ale Germaniei (Bundeswehr) vor rămâne, de asemenea, cantonați bazele din Afghanistan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne-am mutat! Aici puteți accesa în continuare arhiva PPW. Click aici pentru noua versiune a Power&Politics World sau accesați adresa www.powerpolitics.ro/new